kognitivterapipsykolog new logo

I alle parforhold vil der uundgåeligt opstå udfordringer. Uenigheder og skænderier kan hjælpe til at man forstår hinanden bedre, hvis de foregår med respekt og tolerance, men de kan også have den modsatte effekt og skabe følelsesmæssig distance. Ligeledes kan der være tale om alvorlige emner som utroskab eller seksuelle problemer, der sætter forholdet på prøve.
I forbindelse med sådanne vanskeligheder er der risiko for følelsesmæssige skader. Hvis parret lukker følelsesmæssigt af, misforstår eller bebrejder hinanden forværres konflikterne. Ofte er vanskeligheder med kommunikation medvirkende til, at problemerne går i hårdknude.
Det er vigtigt at forstå, at en sund måde at udtrykke følelser er det første skridt til at løse problemerne. Parret må hjælpes til at forandre uhensigtsmæssige kommunikationsmønstre for at gøre det muligt at arbejde med deres problemer.

Kognitiv terapi i parterapi

Ved en kognitiv tilgang sigter parterapi mod at øge parrets forståelse for deres uhensigtsmæssige kommunikations- og samværsmønstre. Terapeuten støtter og vejleder dem til at udvikle nye mønstre, der tjener deres gensidige værdier for det liv, som de ønsker at opbygge sammen. På den måde kan de tage sunde beslutninger om hvorvidt de ønsker at fortsætte med forholdet eller ej. I de fleste tilfælde er det at tage skridt hen imod at løse problemerne med til at genoprette den kærlighed og tillid, som de føler for hinanden.
Varigheden af terapien varierer i forhold til konfliktens omfang og graden af samarbejde mellem parterne.
Har du spørgsmål, kan du udfylde en kontaktformular. Klik her for at udfylde kontaktformularen. Vores klinikker ligger i København K og Tårnby.